Sardinië heeft, net als veel andere regio' s, een eigen keuken, waar unieke producten uit getoverd worden. Een van die producten is Il Pane Carasau: een dun knapperig brood dat goed als bijgerecht gegeten kan worden!
Het is een eeuwenoud recept dat vroeger werd gebruikt door de vele herders op het eiland. Voor hen moest het brood licht zijn omdat ze er verre tochten mee maakten en droog, omdat die tochten wel eens lang konden duren. De broden worden twee maal in de oven gestopt en daarna geserveerd met wat olijfolie en bijvoorbeeld oregano.
Een andere naam voor dit brood is carta musica, muziekpapier. Vooral mensen die niet uit Sardinië komen noemen het brood zo. Een mooie naam, al verwijst de term muziek vooral naar het geknisper van het brood wanneer je het opeet.
Falo is affiliate-partner van Bol.com. Zij beschikken over best wat interessante boeken over Italië, zoals deze klassieker van Marcella Hazan. In dit boek vind je alles over de Italiaans keuken met meer dan 500 recepten en uitgebreide informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten.
Meer informatie