LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken.Bicerin: Bijzondere chocolade-koffiedrank uit Turijn | Kennis over Italië

Bicerin: chocolade, koffie en room

Bicerin is een mix van chocolade, een espresso, melk en wat room. Deze zware drank wordt veel gedronken in de regio Piemonte en dan met name in Turijn. 

De naam Bicerin komt uit het lokale dialect voor het Italiaanse bicchierino ('klein glaasje' - bicchiere + ino). De Bicerin wordt vandaag de dag echter helemaal niet in een klein glas geserveerd, maar in een redelijk grote kelk. Hoewel het een redelijk zwaar drankje is, wordt het toch het gehele jaar gedronken. 

 

Bicerin in Turijn

 

Caffè Al Bicerin

Volgens de meeste verhalen is de Bicerin bedacht in een caffeetje in het historisch centrum van Turijn dat er al sinds 1763(!) zit. Wanneer je dit caffe binnenstapt, lijkt het alsof de tijd stilgestaan heeft. In een krappe ruimte aan een van de acht marmeren tafeltjes kun je genieten van de historische foto's die er aan de muur hangen. 

KOFFIE
Overzicht
ANDERE ARTIKELEN
CITEREN

Aanbevolen boek

Falo is affiliate-partner van Bol.com. Zij beschikken over best wat interessante boeken over Italië, zoals dit uitgebreide boek over koffie; van de soorten koffiebonen, de invloed van het branden ervan op de smaak tot het kiezen van de koffie die best bij je past, de juiste manier om koffie te zetten

Meer informatie