LET OP: Je hebt Javascript uitstaan, daardoor kan het zijn dat sommige functionaliteiten niet werken. Informatie over Falo's Italiaanse School
INFO BELEID CONTACT MAGAZINES ARCHIEF

INFORMATIE

Falo is bedoeld om de Italiaanse taal en cultuur zo toegankelijk mogelijk te maken. Wie ik ben en waarom ik dit doe, vertel ik je maar al te graag op deze pagina!

Ciao, sono Olaf! Ik ben de ontwerper, ontwikkelaar, schrijver en oprichter van Falo's Italiaanse School. Wat leuk om je op mijn website te hebben. Hier vind je wat meer informatie over mij en Falo. Mocht je meer willen weten, neem dan eens contact op! ​

Begin van Falo

Ik ben Falo begonnen op 15 oktober 2015. In dat voorjaar had ik een aantal vakken Italiaanse taal en cultuur aan de Radboud gevolgd, omdat ik graag voor mijn studie Bedrijfskunde & Informatica een aantal maanden in Italië wilde vertoeven (je gaat voor de beleving en niet zozeer voor de studie ;)). De mooie taal maakte mij zo enthousiast dat ik er zelf mee door ben gegaan. Al snel kwam ik erachter dat er niet echt een website bestond waar ik mijn Italiaans goed kon onderhouden. Zo ontstond het idee om een platform op te richten waar vooral de Italiaanse taal centraal staat.

Inmiddels is Falo meer dan alleen de Italiaanse taal. Sinds februari 2016 vind je hier ook artikelen over de Italiaanse steden en in oktober 2016 is de kennisbank van Falo's Italiaanse School online gegaan. Daarnaast heb ik in 2016 en 2017 ook nog diverse magazines gepubliceerd én kunnen android gebruikers sinds juli 2019 ook een Android App ('Falo Mobile') downloaden. Wat als oefenprojectje begon, is uitgelopen tot een uitgebreide hobby, waarin ik veel nieuwe dingen heb mogen ontdekken.

Ontwikkeling

Ik heb dan ook een aantal hele (leuke!) uitdagingen gehad de afgelopen jaren. Zo ben ik mezelf eind 2017 gaan focussen op het programmeren van de website. Hierdoor kwam er niet zozeer nieuwe content bij, maar ontstonden er wel meer functionaliteiten (overhoringsprogramma) en vind je nergens op het internet een website als die van Falo. Onder andere deze ontwikkelingen hebben eraan bijgedragen dat ook ik zoveel leer van het mooie project Falo, waar ik ontzettend dankbaar voor ben!

Waardes van Falo

Bij Falo Italiaanse School streef ik ernaar om aan iedere Nederlandstalige, die is geïnteresseerd in het land Italië of de Italiaanse taal, informatie te bieden op een betrouwbare, overzichtelijke en betaalbare manier. Ieder document, ieder artikel en iedere handeling zal gedaan of gemaakt worden met deze drie kernwaarden in het hoofd. Lees ook meer over de missie en visie van Falo.

​Veel informatie genereer ik door mijn ervaringen of door mijn kennis, die ik heb vergaard in de afgelopen jaren. Waar mogelijk refereer ik ook naar andere artikelen op andere websites om de betrouwbaarheid van wat ik beweer te verhogen. Foutjes worden helaas ook wel eens gemaakt, maar daar leren we van! Mocht je dus een foutje ontdekken, laat het mij dan weten. Ik hoor het maar al te graag, zodat anderen het in één keer goed leren.

Mocht je nu een prangende vraag hebben over het Italiaans, Italië, Falo of over mij dan kun je me ten allen tijden een mailtje sturen (info@deitaliaanseschool.nl) of het contactformulier in te vullen. Ook advies of kritiek hoor ik maar al te graag. Zo kunnen we samen het internet weer een stukje beter maken!